DE EN
Programok, látnivalók

Programok, látnivalók

< Vissza

Környékbeli programok:


Oxygen Adrenalin Park  

Mátrafüred, és Mátraháza között a sástói kőbányában, az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékestetőtől az Alföldig elláthatunk.

Innen indul a Mátra legújabb attrakciója, a Kalandparkot és Sástót összekötő libegő. 62 széken, 124 személy teheti meg a hét perces menetidőt!

– téli-nyári bobpálya

– quadpálya

– függőhíd, canopy

– 360°-os, átforduló hinta

– óriás hinta (Hardinga)

– kalandpark

– mászófal, eurobungy

– Frédi-Béni játszótér, légvár, játszóház

Megközelítés: Budapest, illetve Miskolc felől az M3-as autópályáról közelíthető meg Gyöngyös. Gyöngyösről a 24-es főúton – Mátrafüreden keresztül – Sástó után a 11-es kilométerszelvény után jobbra található a bobpálya.

 Mátraszentistván sípark

A mátraszentistváni Sípark a Felső-Mátrában található, az ország legmagasabban fekvő falvainak ölelésében. A fejlesztéseknek köszönhetően rövid időn belül hazánk egyik legismertebb síközpontjává vált.

A téli sport szerelmesei 10 változatos sípálya közül választhatnak. Izgalmas ívek a lendületes sízőknek, szelíd lankák a kényelmesebb síelőknek. Közel 4 km-es pályarendszer. A mátraszentistváni sípályarendszer kiváló minőségű gyepes hegyoldalon terül el. Jelenleg 8 db modern lift szolgálja ki a sípályákat.

A 675 – 822 m magasságban fekvő, rekonstruált hegyvidéki gyepterületen elterülő pályarendszer kiváló panorámát nyújt. Télen sokszor látni a Magas-Tátra hócsipkés csúcsait, hegyvonulatát. A hangulatos szibériai rönkfából épült étterem ínycsiklandozó ételeket, forró italokat kínál, melynek teraszán élvezhetjük a napsütést, miközben sporttársaink “róják a köröket”. A sípályákon szánkózni tilos, ezért egy külön részen tubingpályát építettek ki, ahol “gumifánkokban” lehet csúszkálni a döntött kanyarokban. Pénteki, és szombati napokon kivilágított sípályákkal esti síelésre invitálják a látogatókat.

Besíelésre, tanulásra, családi kikapcsolódásra egyaránt ajánlott a mátraszentistváni Sípark!

A Síparkot természeti szépségei miatt (panoráma, virágos kaszálló) nyáron is érdemes felkeresni. Közeli látnivalók, kirándulási célpontok lehetnek, a Vörös-kő kilátó, Ágasvár, vagy éppen a vadregényes Csörgő-patak völgye.

 Megközelítés: Budapest – Gyöngyös – Mátraháza – Galyatető – Mátraszentlászló – Mátraszentistván útvonalon vagy Pásztó felől.

Kékestető

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget.

 Közvetlenül a csúcskőtől indul a déli-sípálya, mely felső 700 m-es része hóágyúzható. Ratrakokkal kezelt pályát 3 lift szolgálja ki, melyek közül egyik a síoktató-teraszon üzemel. A déli-sípálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdőknek, családoknak kiválóan alkalmas. A teljes pályahosszt végigsíelve síbuszok szállítanak vissza a Veronika-rétről Kékestetőre. Síkölcsönző, szervíz és oktatás is a vendégek rendelkezésére áll.

Remek kiegészítő program a TV-torony kilátója, vagy egy kis kirándulás a közeli Sas-kőhöz. A síelésben elfáradtak akár egy motorosszán túrán is részt vehetnek.

Dr. Csépe György uszoda és termálstrand – Gyöngyös

Udvarias kiszolgálással, kellemes környezetben várja passzív és aktív pihenésre vágyó látogatóit a létesítmény, mely a város gyöngyszeme is egyben.

Medencék:

Versenymedence: 25×50 m, 24-27 fokos vizű, 220 cm mély, 10 pályás vízforgatós úszómedence a főszezonban várja a sportolni vágyókat.

Úszómedence: 15×33 m, 24-27 fokos vizű, 170-230 m mély, fedett, egész évben üzemel

Élménymedence: 30 fokos, 120-130 m mélységű derék-nyak dögönyözővel, fedett, egész évben üzemel

Gyermek medence: 2 db (50-70 cm, 30 cm-50 cm ) mélységű, 30 fokos, egyike fedett, egész évben üzemel

Pezsgőfürdő: talp és derékmasszázzsal, 15 fős,31- 33 fokos víz, fedett, egész évben üzemel

High-Tech sportok bázisa

A mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisa 4 évszakos élményekkel és közel 200 féle programmal várja a vendégeket.

A kicsiket és nagyokat, családokat és baráti társaságokat, párokat és munkahelyi csapatokat várják a segwayek, a mountaincartok, a quadok. Az élménytúrák, a sokféle izgalmas program, mint az Íjharc, a Buborékfoci, a tereplovaglás, vagy az igazi attrakció a Mátranováki Fanyűvő legendáját felélesztő PániqPadlás gondoskodnak róla, hogy az itt eltöltött idő feledhetetlen legyen.

A High-Tech Sportok Bázisa programjai nem csak Mátrafüreden nyújtanak egyedi élményt. Egyes segway, elektromos quad, vagy ranger túrák a központból elindulva kifejezetten a környék, a körülvevő táj megismerését célozzák. A tereplovagló túrák Abasárról indulnak, s vezetnek a Mátra legszebb részeire. A Sziklamászás kalandprogram, ahogy a neve is sugallja, a hegy megismerését teszi lehetővé. A terepsegway túrák során - a választott túra szerint – felfedezhető a Haluskás, Cserkőbánya, Dezsővár, Csiged farok, a Bábakövek, de felkereshető a Babamúzeum, a farkasmályi történelmi pincesor, a Sárhegy, Bene vára, a Kallók-völgye, vagy a Vadrezervátum.

Gokart

A száguldás szerelmesei a Gyöngyös, és Mátrafüred között két helyen tehetik próbára képességeiket.

- Mátra Ring, Gokartpálya

Gyöngyös és Mátrafüred között a 24-es út mellett.

- Fedett Gokartpálya

Gyöngyös és Mátrafüred között a 24-es út mellett, jobbra a kertészetnél

Horgászat

Remek horgászlehetőségeket nyújt a Recsk melletti Búzásvölgyi víztározó, a gyöngyösi, a markazi, az adácsi, a nagyrédei és a domoszlói tó, valamint a kicsinyke Sástó.

A felsorolt helyeken csak érvényes horgászengedéllyel és napijeggyel lehet horgászni. A legtöbb helyen a tó mellett váltható napijegy.

Siklóernyőzés

A repülés szerelmeseinek is kiváló lehetőséget nyújt a Mátra. A Gyöngyös melletti Cseplye-tetőn, valamint Pásztó mellett a Nyikom-hegyen találhatjuk a legnépszerűbb starthelyeket.

- Cseplye-tető starthely

Közkedvelt, gyakran látogatott starthely a gyöngyös melletti Cseplye-tető.

Megközelítése: Gyöngyösről a sárga sáv jelzésén gyalog, vagy a 24-es úton. Mátrafüred előtt jobbra letérünk a Pipis-hegyi repülőtér felé, s onnan gyalog, szintén a sárga sávon haladunk.

- Nyikom-hegyi starthely

Pásztó mellett emelkedő Nyikom hegy közkedvelt siklórepülő starthely Magyarországon. A Mátra nyugati, 8 km-es vonulatának északi végén emelkedik a tengerszint fölé 763 m magasra. A starthely a csúcs alatt, 650 m magasan található.

Megközelítése: a Salgótarján felé vezető 21-es főúton érkezünk Pásztóra. Innen haladjunk Galyatető irányába Hasznosig, ahol a postánál jobbra fordulva, az út legvégén találjuk meg a starthelyre vezető földutat.

Nyitva tartás:  Előzetes egyeztetés alapján. 


Környékbeli látnivalók:

https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/