DE EN
Szaunavilág

Szaunavilág

Az egészségre gyakorolt kedvező hatásainak köszönhetően mára már széleskörűen elterjedt a finn szauna, az infrakabin, a gőzkabin és a szaunák további válfajainak használata. Nemegyszer születnek fontos döntések, zárulnak sikerrel üzleti tárgyalások egy-egy szaunázás alkalmával. Vonuljon el Ön is a hétköznapok zajától vagy a szállodánkban szervezett rendezvény végeztével egy szaunaszeánszra, és engedje, hogy kényeztessük!

Finn szauna

A finn szauna Európában a legelterjedtebb szaunafajta. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (kb. 80 - 90°C) és az alacsony páratartalom (max. 10%) biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenállóképességét, segíti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van.

Fényterápiás infraszauna

Szállodánk infraszaunájában a bőr teljesen felmelegszik, a véráram továbbítja a meleget a szervezet belsejébe, felgyorsítja a vérkeringést és fokozza az anyagcserét. A test nem csak vizet veszít, mint a száraz szaunánál, hanem koleszterint, tejsavat, zsírt, nehézfémeket és más a szervezet egészséges működését korlátozó anyagokat. A fényterápia nem egyszerűen a hangulatot befolyásolja, de egészségünkre is pozitívan hatnak.

Gőzkabin

A gőzkabin 40-60°C-on működik és magasabb, akár 80%-os páratartalommal. A magas páratartalom a légúti megbetegedések, a reuma, izületi fájdalmak, izomfájdalmak, álmatlanság ellen hatásos. Használata élénkíti a szív- és érrendszer egészséges működését és növeli a pulzusszámot anélkül, hogy emelné a vérnyomást. A gőzkabin további hatása, hogy a kitágult hajszálerek által fokozott mennyiségű tápanyagot juttat a sejtekhez és a bőrbe, mely így egészségessé, hidratáltabbá, rugalmasabbá válik az intenzív gőzkezelés hatására.

Szanárium

A szanárium 50°C-os, alacsonyabb, 40-50%-os páratartalommal bíró szauna, melyet a keringési zavarokkal, szívpanaszokkal küzdő Vendégeink is használhatják.

Tepidárium

A tepidarium (latinul „tepidus” = langyos) a római fürdő része, egy langyos, vérkeringést kímélő meleg helység, melyet a regenerációs fürdők közé sorolnak. 37-39 °C- os hőmérséklet mellett kellemes érzést nyújt. Az immunrendszert a keringési rendszer megterhelése nélkül erősíti. Gyógyító és megelőző funkciót is ellát, stressz-oldó és regeneráló hatást vált ki. A tepidariumban tartózkodás jelentősen hosszabb, mint a klasszikus szaunákban.
Ajánlott tartózkodási idő: 30 perctől, időkorlátozás nélkül bármeddig.

Thermo Spa masszázságy

Lebegjen a súlytalanság csodálatos ellazító érzését élvezve míg meleg vízsugarak masszírozzák önt deréktól nyakig anélkül hogy egy csepp víz érné! A kezelés kiváló stresszoldó és közérzetjavító hatású!
Kezelés időtartama: 30 perc

Só-Lounge

TERMÉSZETES GYÓGYMÓD NEMCSAK BETEGEKNEK!

A Só-lounge használatával a sóbarlangok és a sóstengeri levegő gyógyító, szépítő és ellazító erejét élvezhetjük. Különösen ajánlott légúti megbetegedések kezelésére, asztma, allergia eseten, dohányosoknak, bőrbetegségben szenvedőknek (ekcéma, psoriasis, pattanásos bőr) STRESSZ ellen, hiszen a só negatív ionokat tartalmaz, ami jó hatással van az idegrendszerre, nyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, hozzásegít a mély, pihentető alváshoz!
Ajánlott tartózkodási idő: 30 perc

Napfényfürdő

Szállodánkban a hagyományos szolárium gép helyett Napfényfürdő szoba várja a barnulni vágyókat. Futurisztikus design és biztonságos, megbízható minőség! Élvezze a napfényfürdő pozitív hatásait az UV fény gyengéd barnító, azonnali pigmentációja útján.
Kezelés időtartama: 20 perc